diumenge, 16 de juliol de 2006

Pastes de tè (Montserrat Seguí)


INGREDIENTS:
250 g de farina de rebosteria
125 g de sucre
125 g de mantega
1 ou + 1 ou per pintar
30 g d'ametlles torrades
raspadura d'1 llimona
1 culleradeta de llevat en pols


COM ES FAN?
- Escalfem el forn a uns 160 ºC.

- Treballem la mantega i el sucre amb les mans fins que quedi cremosa.

- Batem l'ou i el barregem amb la mantega i el sucre.

- Afegim la raspadura de llimona, les amelles picades (abans els hi treiem la pell), la farina i el llevat.

- Ho treballem tot amb les mans fins que nst quedi una massa compacta.

- Posem la massa sobre paper de fornejar i l'aplanem amb el corro. Amb el tallapastes, li donem forma a les pastes de te.

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar i anem col·locant les pastes a mesura que les tallem.

- Pintem les pastes amb ou batut (o amb clara d'ou), i les fiquem al forn fins que agafin color. Uns 15-20 minuts. Si veiem que ens queden massa claretes, al final podem posar una mica el grill.

- Quan ja estan cuites, les treiem de la safata del forn i les deixem refredar sobre una reixeta.

COMENTARIS: Aquesta recepta es del llibre de la Monterrat Segui Cuinar es senzill.