diumenge, 31 de desembre de 2006

Flam de formatge


INGREDIENTS:
200 g de formatge Philadelphia o similar
1/2 litre llet
100 ml. nata líquida
1 1/2 sobre de quallada
100 g sucre
caramel líquid

COM ES FA?
- Escalfem la llet (menys una mica que reservem) i quan ja estigui calenta, la treiem del foc i afegim el formatge. Batem bé amb el minipimer i, quan estigui ben barrejat, afegim la nata líquida.

- En la llet que hems reservat, disolem els sobres de quallada. Quan ja estigui dissolta, l'afegim a la barreja anterior, i finalment incorporem el sucre.

- Ho posem a foc lent fins que comenci a bullir, remenant contínuament i que el sucre es dissolgui bé.

- Quan comenci a bullir, ho aboquem en el motlle (pots fer-ho també amb motllos individuals), que prèviament haurem caramelitzat. Ho deixem refredar perquè qualli.

- Quan estigui a temperatura ambient, ho posem a la nevera.

- És millor fer-ho d'un dia per l'altre.

COMENTARIS: recepta extreta de carlosvalencia