dissabte, 9 de desembre de 2006

Tarta de Santiago


INGREDIENTS:
200 g de farina d'ametlla (ametlla triturada)
200 g de sucre
4 ous
ratlladura de llimona
rajolí de conyac, orujo o vi dolç
sucre glass

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180 ºC.

- En un bol, barregem la farina d'ametlla amb el sucre. Anem afegint els ous, un a un, fins a obtenir una massa fina.

, amb - Incorporem el licor i la ratlladura de llimona. Barregem bé.

- Preparem un motlle amb paper de forn, o amb mantega i farina, i hi aboquem la massa.

- Ho fiquem en el forn escalfor només a baix, durant 30 minuts.

Abans de posar el sucre glass per sobre
- Fem una plantilla de cartró amb la creu de Santiago.

- Quan el pastís estigui fred, espolvoregem per sobre amb sucre glass col·locant la plantilla de la creu.


COMENTARIS: D'acord amb el BOE núm. 69, de 22 de març de 2006, aquesta recepta s'ajusta als paràmetres de la tarta de Santiago amb denominació d'origen.

En aquesta ocasió no vaig fer el dibuix de la creu de Santiago