dilluns, 25 d’abril de 2011

Crema de rovell


Aquesta crema va molt bér per a farcir pastissos, o per a cobrir pastissos. Jo l'he utilitzat per a cobrir la mona de pasqua.

INGREDIENTS:
3 ó 4 ous (215 g)
215 g sucre
15 g Maicena
90 g aigua

COM ES FA?
- Batem una mica els ous i els barregem amb l'aigua. Aquesta barreja la passemper un col·lador metàl·lic de malla fina o per un colador xinès, per evitar que un cop acabada la crema ens quedin els punts blancs quallats.

- En un recipient apart, barregem el sucre amb la maicena.

- Ajuntem les dues barreges i ho posem a coure, a foc lent i removent contínuament amb la varilla perquè no s'ens enganxi.

- Quan ja està quallat, i amb la consistència que vulguem, estenem la crema sobre una superfície freda (marbre) perquè el refredament sigui ràpid. Així evitem que el rovell agafi un color verdós degut a l'oxidació.

- Quan la crema ja està freda, la recollim i la posem en un recipient a la nevera fins a utilitzar-la, o bé farcim el pastís.

COMENTARIS: La recepta és per a 500 g aproximadament: