dimecres, 3 de novembre de 2010

Galetes d'espècies

INGREDIENTS:
160 g sucre moreno
120 g mantega (no margarina)
250 g farina
1 ou
1/2 sobre de llevat
1 culleradeta canyella
1/2 culleradeta gingebre
1/2 culleradeta nou moscada
fruits vermells desecats, panses, etc. (optatiu)

COM ES FA?
- Barregem el sucre, l'ou i la mantega.

- Afegim el llevat, la farina, les espècies i remenem fins que quedin ben incorporats.

- Afegim els fruits vermells, panses, etc. Aquest pas és optatiu.

- Fiquem la massa a la nevera, tapada amb film de cuina, durant un mínim de 30 minuts perquè endureixi.

- Encenem el forn a 180ºC.

- Estirem la massa amb un corró i li donem forma a les galetes. No hem de fer-les gaire primes. Per evitar que la massa s'estovi i ens costi fer la forma de les galetes, el millor és treure només la meitat de la massa, donar-els-hi forma a les galetes i quan les fiquem al forn (amb la quantitat de massa que hem preparat, tenim per a dues safates de forn), treiem la resta de la massa i seguim fent galetes.

- Posem les galetes al forn, a 180ºC, durant uns 12 minuts (en funció del forn).

- Les deixem refredar sobre una reixa. S'endureixen al refredar.

4 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Qué bones!!!
Han de ser originals i diferentes.
No m'importaria gens tastar-les.

kalidoscopi ha dit...

Tenen gust de Nadal!

Jo mateixa ha dit...

Per qué no es poden fer amb margarina???

kalidoscopi ha dit...

Si que es poden fer, però aleshores no s'endureixen i no les pots tallar per donar-els-hi forma.