dilluns, 1 de gener de 2007

Tarta Sacher



INGREDIENTS:
Per a la base:
150 g xocolata negre
120 g farina
175 g sucre
100 g mantega (no margarina)
5 ous
1 sobre llevat
melmelada d'albercoc (o del que ens agradi)

Per a la cobertura:
200 g xocolata fondant
200 g nata per montar
60 g mantega

Per l'almívar:
100 g sucre
1 got petit (de vi) d'aigua
rom o conyac

COM ES FA?
- Desfem la xocolata junt amb la mantega al foc, i deixem refredar una mica.

- Batem els rovells amb la meitat (75 g) del sucre durant molta estona.

- Afegim la xocolata fosa (ha d'estar tèbia) i la resta de sucre, i remenem bé fins a aconseguir una massa homogènia i lleugera.

-Afegim la farina, barrejada amb el llevat, tamisada i tornem a remenar bé.

-Montem les clares a punt de neu, molt fortes, i incorporem amb compte, la resta del sucre (75 g).

-Afegim les clares a la massa, i barregem bé, amb una espàtula, anant amb compte.

- Preparem un motlle amb paper de fornejar o embadurnat amb mantega i farina i hi aboquem la massa.

- Fiquem al forn, que prèviament haurem encés a 175ºC, durant uns 30-35 minuts. Abans de treure'l fem la prova de l'agulla per veure si està prou fet.

- Deixem refredar i desenmotllem.

- Quan estigui fred, obrim el pa de pessic per la meitat i l'empapem d'almívar.

- Per fer l'almívar: escalfem l'aigua amb el sucre durant 5 minuts. Si volem, podem afegir una mica de rom o de conyac.

- Després de posar l'almívar, posem una capa de melmelada i tapem el pastís. La recepta original porta la melmelada d'albercoc, però si volem, podem posar-ne d'altres sabors.

- Per fer la cobertura: escalfem la nata fins que comenci a bullir. L'enretirem del foc, i afegim la xocolata trocejada. Remenem, i quan estigui ben desfeta la xocolata, afegim la mantega (a temperatura ambient) i seguim remenant fins que estigui tot ben desfet.

- Posem el pastís damunt d'una reixeta i a sota una safata o plat. Amb ajut d'un cullerot, anem cobrint la tarta de xocolata.

- Fiquem a la nevera per refredar.