dijous, 22 de febrer de 2007

Torta d'oli



INGREDIENTS:
150 g sucre (+ una mica més per posar per sobre)
150 g farina
150 cc oli d'oliva 0,4º
2 ous (L)
suc d'1 llimona gran
1 sobre llevat
1/2 copeta de conyac

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC.

- En un bol, batem bé els ous fins que estiguin escumosos.

- Afegeix l'oli i el sucre i batem bé fins que estiguin perfectament incorporat.

- Barregem el suc de llimona i el conyac, remenem.

- Tamissem la farina, barrejada amb el llevat, i ho afegim, a poc a poc, a la massa anterior, remenant cada vegada que incorporem una mica. Remenem bé fins que tinguem una massa homogènia.

- Preparem un motlle fàcil de desmotllar, embadurnat amb oli i farina, i hi aboquem la massa.

- Per sobre del pa de pessig espolvoregem força sucre fins a formar una capa. Queda molt bé si espolvoregem amb sucre moreno.

- Posem al forn durant 40 minuts (jo l'he fet en un motlle circular de 25 cm., segons el motlle el temps de cocció pot variar).

COMENTARIS: queda una torta tan flonja que s'ha d'anar en compte a l'hora de desmotllar. No queda gens oliosa i és molt lleugera. Està boníssima. A la massa es poden afegir una mica d'ametlles crues picades que també queda molt bé.