dimarts, 20 de març de 2007

Blanc i negre

Aquest pa de pessic es fa afegint-hi xocolata a la meitat de la massa que hem preparat.


INGREDIENTS:
200 g farina
200 g sucre
3 ous
1/2 got d'oli
1 iogurt
1 rajolí de conyac (optatiu)
xocolata negra

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC.

- Desfem la xocolata al microones i deixem temperar.

- Separem les clares dels rovells i muntem les clares a pun de neu fort. Reservem.

- En un altre bol batem els rovells junt amb el sucre fins a obtenir una crema blanquinosa.

- Afegim l'oli i remenem. Afegim el iogurt i el conyac i tornem a remenar.

- Ara anem incorporant, a poc a poc, la farina barrejada amb el llevat i tamissada.Remenem bé.

- Afegim les clares muntades a punt de neu a la barreja anterior, i remenem anant en compte que no es baixi la barreja.

- Dividim la massa en dos bols i, en un d'ells, afegim la xocolata ja desfeta. Remenem.

- Preparem un motlle de pastís (amb paper de fornejar o embadurnat amb mantega i farina) i aboquem les dues masses.

- Ho fiquem al forn durant uns 35 minuts. Comprovem la cocció punxant el pa de pessic.