diumenge, 11 de març de 2007

Coca de vidre


INGREDIENTS:
500 g farina
100 ml oli d'oliva
15 g sal
15 g sucre + sucre per espolvorejar per sobre
1 sobre llevat de forner
80 g llet
70 g pinyons
1 copeta d'anís dolç

COM ES FA?
- Escalfa el forn a 210º C.

- En una tassa barreja el llevat, la sal, la llet, mitja copa d'anís, una mica més de la meitat de l'oli.

- En un bol posa la farina, fent forma d'un volcà. En el centre afegeix la barreja anterior.

- Amassa anant afegint la farina a poc a poc, fins a tenir una bola.

- Treballa la massa sobre una superfície fins que estigui ben homogènia.

- Fes una bola amb la massa i deixa-la reposar durant 10 minuts.

- Divideix la massa en quatre boles, i deixa-les reposar 10 minuts més.

- Estira cada bola amb el corró, i dona-li forma allargada i molt prima.

- Cobreix la safata del forn amb paper de cuinar i posa-hi a sobre les coques.

- Pinta cada coca amb força oli, i posa-hi els pinyons.

- Deixa reposar 10 minuts més.

- Espolvoreja les coques amb força sucre perquè quedin crocants.

- Al forn durant uns 10-15 minuts. Al final pots posar una mica al grill perquè es torrin per sobre.

- Treu-les del forn i, immediatament mulla la superfície de les coques amb anís.