dissabte, 17 de març de 2007

Pa de pessic d'ametlles

INGREDIENTS:
125 g margarina
200 g farina
50 g sucre moreno
3 ous
1 sobre llevat
5 cullerades llet
2 cullerades mel líquida
50 g ametlles
Per a la cobertura:
150 ml mel líquida
suc d'una llimona

COM ES FA?
- Encén el forn a 180 ºC.

- Barreja bé tots els ingredients, remenant cada vegada que afegeixis un fins que estigui ben integrat i es formi una massa homogènia.

- Prepara un motlle amb paper de forn o embadurnat amb mantega i farina.

- Aboca-hi la massa i posa-ho al forn durant uns 35 minuts.

- Mentretant, prepara l'almíbar de la manera següent: posa a escalfar els 150 ml. de mel i el suc de la llimona durant 5 minuts a foc lent, remenant contínuament.

- Només treure el pa de pessic del forn, abocar-hi per sobre l'almíbar. Fer aquesta operació a poc a poc perquè s'impregni bé de l'almíbar.

- Deixar refredar un mínim de dues hores abans de tallar-lo.