dimecres, 11 d’abril de 2007

Pa de pessic base


INGREDIENTS:
150 g farina
150 g sucre
6 ous
1 sobre de llevat
una mica de conyac (opcional)

COM ES FA?
- Monta les clares a punt de neu a mà. Quan ja estiguin força montades, afegeix 100g de sucre sense deixar de batre i segueix una estona més fins que estigui totalment incorporat.

- Encén el forn a 130ºC.

- Bat els rovells en un recipient a part, i després els afegeixes a les clares. Remena suaument.

- Afegeix el conyac i remena. Afegeix a poc a poc la farina ja barrejada amb el llevat. Remena fins que sortin bombolles.

- Prepara un motlle amb paper de forn o embadurnant-lo amb mantega i farina. Aboca-hi la massa.

- Posa-ho al forn i baixa la temperatura d'aquest a 110ºC.

- Quan comenci a pujar, torna a pujar la temperatura del forn a 130ºC, i posa-ho durant 45 minuts.

- Treu del forn i desmotlla quan ja estigui totalment fred.


COMENTARIS: Aquesta recepta és de la mare del Paco. Segons ell és el millor pa de pessic que ha provat mai. És ideal per fer bases de pastissos, per partir-lo per la meitat i farcir-lo de melmelada, crema, xocolata,.... També és molt bo sucat a la llet.