divendres, 11 de maig de 2007

Braç de gitano de melmelada

INGREDIENTS:
Per al pa de pessic:
3 ous
100 g de sucre
100 g de farina
una culleradeta de llevat

Per al farcit: 1 pot de melmelada de préssec
Per a decorar per sobre: crocanti

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC.

- Separem les clares dels rovells i les batem fins que estiguin a punt de neu. Reservem.

- En un bol, barregem els rovells i el sucre. A continuació li afegim la farina junt amb el llevat i barregem bé fins que estigui tot homogeni.

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar i escampem la massa per sobre.

- Ho posem al forn durant 10 minuts. No ho hem de deixar més estona perquè si no s'asseca massa el pa de pessic.

- Passats els 10 minuts, el treiem de la safata i el col·loquem sobre el marbre, li treiem el paper intentant que no se'ns trenqui el brioche, i el deixem refredar sobre el mateix marbre tapat amb un drap perquè mantingui la humitat. Quans'hagi refredat ja el podem farcir.

- Abans de farcir-lo, tallem les vores del pa de pessic perquè quedi tot més igualat.

- Escampem la melmelada per sobre del pa de pessic i anem enrotllant-lo sobre si mateix.

- Quan ja estigui tot enrotllat, posem una mica de melmelada per sobre (perquè faci de "cola"), i a sobre el crocanti.