dissabte, 5 de maig de 2007

Kugelhopf de llimona (o taronja)

INGREDIENTS:
225 g de mantega
225 g sucre
4 ous
425 g farina
1 sobre llevat
un polsim de sal
300 ml suc de llimona (o taronja)
1 culleradeta aigua de azahar
1 culleradeta ratlladura pell limona (o taronja)
Per fer l'almívar:
200 ml suc llimona (o taronja)
200 ml sucre

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170º-180ºC.

- Bat la mantega amb el sucre fins que estigui a punt de crema.

- Afegeix els rovells d'un en un, batent cada vegada.

- Afegeix la farina, barrejada amb el llevat i tamissada, alternativament amb el suc de llimona. Barreja fins que quedi tot incorporat homogèniament. Afegeix l'aigua d'azahar i la ratlladura de llimona.

- Bat les clares a punt de neu, amb un pessic de sal, i després incorpora-les amb compte.

- Embadurna un motlle amb farina i mantega, aboca-hi la massa.

- Posa-ho al forn durant 55 minuts. Comprova el punt de cocció amb una punxa.

- Per fer l'almívar: En un pot posa el suc de llimona i el sucre, i posa-ho al foc fins que bulli. A continuació deixa-ho durant 5 minuts, a foc molt lent, fins que es disolgui tot el sucre.

-Treu el pastís del forn i deixa'l refredar 10 minuts. Punxa la superfície del pastís amb una punxa (jo utilitzo un un punxó de pinxos morunos), i pinta-la amb l'almívar.

- Deixa refredar-lo 10 minuts més. Tomba el pastís, punxa la superfície, i pinta el pastís amb la resta de l'almívar.

COMENTARIS: Quan posis l'almívar, forada força la superfície perquè així penetra més l'almívar i agafa més el gust. L'he trobat molt bo.