dissabte, 19 de maig de 2007

Tarta de maduixes

INGREDIENTS:
pasta brisa o de full
1/2 kg de maduixes
clara d'ou
crema pastissera
gelatina neutra

COM ES FA?
- Preparem la crema pastissera. Deixem refredar.

- Encenem el forn a 180ºC.

- Cobrim un motlle amb la pasta brisa o de full, la punxem amb una forquilla, la tapem amb paper de fornejar i posem a sobre pes (llegums seques) per evitar que la massa pugi mentres s'està coent. La fiquem al forn durant uns 15 minuts.

- Treiem la massa del forn i la pintem tota amb clara d'ou batuda. Tornem a ficar la massa al forn, amb el forn apagat però encara calent, i la deixem un parell de minuts. Amb això aconseguirem que la massa quedi segellada i no s'estovi amb el farcit que li posarem després.

- Rentem bé les maduixes i les tallem a llesques.

- Quan la pasta brisa i la crema estiguin fredes, posem una capa de maduixes a sobre la pasta brisa. A sobre una capa de crema pastissera, i per sobre la resta de maduixes.

- Fem una mica de gelatina neutra i pintem les maduixes per sobre amb un pinzell.

- Posem la tarta a la nevera i la servim freda.

COMENTARIS: també es pot fer amb tartaletes individuals.