diumenge, 9 de setembre de 2007

Pastís de xocolata i galetes


INGREDIENTS:
200 g margarina
265 g xocolata negra
1/4 l llet
2 ous
4 cullerades soperes de sucre
300 - 500 g galetes (rectangulars o quadrades)
3 cullerades soperes de conyac (optatiu)

COM ES FA?
- Separa les clares dels rovells. Reserva els rovells, i monta les clares a punt de neu. Reserva-les.

- En un bol apart, barreja la margarina amb el sucre.

- Afegeix els rovells d'ou, un a un, i segueix batent.

- Defés la xocolata al foc, amb 3 cullerades de llet.

- Afegeix la xocolata a la barreja anterior.

- Finalment, afegeix les clares, i barreja bé.

- En un plat fondo, barreja la llet amb el conyac.

- En una safata fonda posa: una capa de galetes sucades en la llet, una capa de xocolata, una capa de galetes, una capa de xocolata...... Així fins que acabis amb la xocolata. El pastís s'ha d'acabar amb una capa de xocolata.

- Posa-ho a la nevera i serveix-lo en la mateixa safata.

COMENTARIS: aquest pastís també és molt bo si posem crema pastissera en lloc de xocolata.