divendres, 9 de novembre de 2007

Beixamel

INGREDIENTS:
50 g farina (o Maicena)
1/2 litre llet
50 g mantega (o margarina)
sal
nou moscada

COM ES FA?
- Posem la llet a escalfar al microones, o al foc fins que estigui tèbia-calenta.

- En un altre pot, posem la mantega al foc perquè es desfaci. Quan estigui desfeta, treiem del foc, afegim la farina i remenem bé fins que es desenganxi de les parets.

- Tornem a posar el pot en el foc, i anem afegint la llet tèbia-calenta, al principi a poc a poc, remenant constantment amb les varilles per desfer els grumolls.

- Quan hem afegit tota la llet, incorporem la sal i la nou moscada i, sense deixar de remenar, fem bullir una mica fins que espessi.

- Si ens han quedat grumolls, podem passar-la pel minipimer. Atenció perquè si hem substituït la farina per maicena, al passar-la pel minipimer ens quedarà molt líquida, aleshores, millor passar-la pel colador xinés.

ANOTACIONS: La quantitat de llet dependrà de si volem una beixamel lleugera o més espessa, això si, la quantitat de mantega sempre ha de ser la mateixa que la de farina.
El fet de posar la llet calenta afavoreix que no apareguin grumolls.