dissabte, 5 d’abril de 2008

Llengües de gat


 INGREDIENTS:
100 g farina de rebosteria
100 g sucre blanc
un polsim de vainilla en pols
2 clares d'ou
100 g mantega
* si no tenim vainilla en pols, podem posar 25 g de sucre avainillat, però en aquest cas, reduirem la quantitat de sucre i en posarem només 75 g. 

COM ES FAN?
- Encenem el forn a 185 ºC perquè es vagi escalfant.

- En un bol, barregem el sucre, la mantega desfeta i la vainilla fins que estigui tot ben lligat.

- Montem les clares a punt de neu, ben fortes, i les incorporem a la massa anterior, anant amb compte, a la barreja anterior. Batem bé amb moviments suaus.

- A poc a poc, anem afegint la farina i anem remenant. Quan aconseguim una massa fina i homogènia, deixem de batre i omplim una mànega pastissera.

- Preparem la safata del forn amb paper de fornejar i, amb la mànega pastissera, anem fent les llengües de gat, deixant molt espai entre elles perquè no s'ajuntin les unes amb les altres, posem un màxim de 8-9 llengües per fornada.

- Posem la safata al forn durant uns 10 minuts, fins que veiem que les vores estan daurades.

- Les traiem del forn, i amb un ganivet o una espàtula, les desenganxem del paper de forn i les posem a refredar sobre una reixeta.

COMENTARIS: Dintre del forn s'expandeixen molt. Surten unes 25 galetes.