dijous, 12 de juny de 2008

Pastís de carabassó amb salsa de pebrots


INGREDIENTS:
3-4 carabassons
3 ous
1 ceba gran o 1 porro
3 quesitos
200 g crema de llet
50 g mantega
sal, pebre, formatge ratllat (en pols) o pa ratllat
Per a la salsa: Un pot de pebrots del piquillo i oli d'oliva

COM ES FA?
- Fregim la ceba amb la mantega sense que arribi a agafar color. Afegim els carabassons tallats a trossets. Ho fregim en una paella a foc lent i tapat, fins que el carabassó estigui tou. Deixem refredar una mica. Esmicolem el carabassó en trossets petits o, si ho preferim, podem aixafar-ho amb una forquilla.

- Escalfem el forn a 200ºC amb un recipient ple d'aigua (on farem el bany maria) dintre.

- En un bol barregem els ous, la crema de llet i els quesitos fins que estigui tot ben integrat.
Incorporem els carabassons i remenem. Salpebrem.

- Embadurnem un motlle amb mantega, espolvoregem formatge ratllat en pols o pa ratllat, i hi aboquem la massa.

- Coem al forn al bany maria durant 45 minuts. Passat aquest temps, apaguem el forn i deixem una estona el pastís dintre del forn perquè acabi de fer-se.

- Deixem refredar i banyem amb la salsa de pebrot (triturem el pebrot amb oli d'oliva, ha de quedar consistència de maionesa).

COMENTARIS: Es poden substituir els quesitos per: formatge de cabra (100 g.), mató (100 g.) i parmesà ratllat (40 g.).Aquesta recepta és de la Marta.