dimecres, 3 de setembre de 2008

Melmelada de mores


INGREDIENTS:
1 kg de mores
350-400 g de sucre
suc d'una llimona

1/2 poma per espessir (millor si és àcida i verda)

COM ES FA?
- Rentem bé les mores, traient les cuetes, les deixem en remull una estona per treure bé la pols i la terra que puguin tenir.

- Escorrem les mores i les posem en una cassola de fons gruixut, alternant-les amb el sucre. Afegim el suc de la llimona.

- Les deixem macerar durant tota la nit. Si no tenim temps, ens podem saltar aquest pas.

- Al dia següent, posem la cassola al foc i afegim la mitja poma tallada en quatre trossos i amb la pell.
La poma serveix per espessir la melmelada, ja que conté molta pectina que és un bon espessant. Millor si la poma està verda ja que tindrà més pectina.

- Quan començi a bullir, deixem coure la melmelada uns 30-40 minuts a foc mig, sempre destapat i remenant sovint amb una cullera de fusta.Al llarg de la cocció hem d'anar treient l'escuma que apareix a la superfície, que és on es concentren les impureses.

- Abans de retirar del foc, comprovarem la consistència de la melmelada.

- Treiem els trossos de poma i triturem les mores amb la batedora. A continuació passem les mores per un colador xinès per eliminar les llavors. Aquest pas també es pot fer abans de posar a coure la melmelada.

- Posem la melmelada en un pot de conserva quan encara estigui molt calenta, i la tanquem de seguida.

- Acabat de tancar, posem el pot al revés durant 24 hores per fer el buit (així ja no caldrà que el facis bullir).