dissabte, 4 d’octubre de 2008

Coca de poma (2)


INGREDIENTS:
Una placa de pasta de full
4 pomes golden
crocant
1 llimona
50 ml. aigua
sucre moreno i blanc
6 guindes confitades
50 g mantega

COM ES FA?
- Encén el forn a 200ºC.

- Prepara la safata del forn amb paper de fornejar, estén la placa de pasta de full fins que quedi en una làmina fina, i talla-la en 6-8 trossos.

- Pela 3 pomes i talla-les a quarts i en làmines fines, posa-hi suc de llimona per sobre perquè no es tornin negres.

- Cobreix cada tros de pasta de full amb crocant, per sobre hi poses la poma, i per sobre espolvoreja amb els dos tipus de sucre. (Si vols pots afegir canyella).

- Finalment per sobre espolvoreja amb una altra capa de crocant.

- Posa-ho al forn durant uns 20 minuts o fins que hagi agafat color. Si cal, al final posa una mica el grill.

- Treu la safata del forn. Pinta la coca amb compota de poma i afegeix les guindes, i deixa refredar.

Per fer la compota de poma:
- Talla la poma que has reservat en làmines fines, i posa-les en un pot junt amb 2 cullerades sopers de sucre blanc, 50 ml. d'aigua i 50 g de mantega.

- Posa el pot al foc (o al microones) fins que la poma estigui tova, ho tritures i ja ho pots utilitzar.


COMENTARIS: la recepta està extreta de la cocina de Auro