diumenge, 24 d’abril de 2011

Brioixets de mel



INGREDIENTS:
190 ml llet
un pessic de sal
2 ous
2 cullerades soperes de mel
120 g margarina
1 culleradeta sucre avainillat ó 2 gotes d'esència de vainilla
ratlladura 1 llimona (jo no n'he posat)
100 g sucre
550 g farina (de força o normal)(jo de força)
1 sobre llevat sec

COM ES FA?
Amb panificadora:
- Fiquem a la panificadora (Home Bread Baguette, de Moulinex) tots els ingredients, en l’ordre indicat amunt, amb el programa d'amassat i llevat (núm. 13: 1 hora i 25 minuts).

Manualment:
- Escalfem la llet i la barregem amb la mel.

- En un bol fem un volcà amb la farina. En el centre afegim els ous, la margarina, la llet, un pessic de sal i el sucre.

- Amassem només per integrar i afegim la resta dels ingredients, inclós el llevat.

- Amassem i deixem la massa tapada amb un plàstic fins que dupliqui el seu volum.

- Passat el temps de la fermentació (ja sigui manualment o amb la panificadora), sobre una taula enfarinada, posem la massa i amassem amb força per treure les bombolles d'aire.

- Agafem petits trossos de la massa, li donem la forma que volem i les posem en una safata de forn prèviament preparada amb paper de fornejar.

- Deixem que torni a duplicar el seu volum (per exemple tota la nit).

- Escalfem el forn a 200 ºC, el posem amb turbo i deixem els brioxets uns 7 minuts, fins que estiguin daurats.

- Els treiem del forn i, en calent, els pintem amb una barreja de mel i margarina, i espolvoregem per sobre amb sucre.


COMENTARIS: Surten uns 18-20 brioixets deliciosos. Recepta extreta de Las recetas de Sara

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Tenen un aspecte deliciós.
De veritat que han quedat espectaculars.

kalidoscopi ha dit...

I de gust, estan deliciosos, es desfan a la boca.