diumenge, 11 de febrer de 2007

Brownies (2 receptes diferents)

Recepta 1:

INGREDIENTS:
200 g xocolata fondant negra (70%)
100 g sucre integral
80 g farina
200 g mantega
3 ous L
50 g anous pelades i trocejades
extracte de vainilla


COM ES FA?
- Encen el forn a 200 ºC.

- Desfem la xocolata amb la mantega al foc a mitja potència, al bany Maria o al microones. Treiem del foc abans que estigui tota desfeta i seguim remenant fins que s'hagi desfet tota. Reservem i deixem temperar.

- Preparem un motlle no gaire gran amb paper vegetal i embadurnem d'oli.

- Batem els ous junt amb el sucre i una mica d'extracte de vainilla fins que estiguin ben escumosos.

- Afegim la farina tamisada i barregem només fins que estigui ben incorporada. No hem de batre gaire estona, jo he batut manualment.

- A continuació, quan la xocolata ja està tèbia, l'afegim a la barreja anterior i remenem suaument, de baix a dalt.

- Finalment partim les anous en trossets no gaire petits, i les afegim, remenant una mica per repartir per tota la massa.

- Aboquem la massa en el motlle que hem preparat abans procurant no remanar gaire ni sacsejant el motlle per repartir, sinó que tal com cau la massa la deixem.

- Posa-ho en el forn durant uns 20 minuts. El treiem quan encara no estigui cuït del tot, veurem que l'escuradents encara ens surt tacat de xocolata.

- El deixem refredar sobre una reixeta i el desmotllem.

- El tallem a quadrats petits quan ja estigui totalment fred perquè si no s'enganxa al ganivet.


Recepta 2:

INGREDIENTS:
100 g xocolata negra (70%) fondant
100 g xocolata amb llet
1 cullerada cacau en pols sense sucre
150 g sucre
1/2 culleradeta sucre avainillat
72 g farina
110 g mantega
30 g margarina
2 ous + 1 rovell
un pessic de sal

COM ES FA?
- Encenem el forn a 175 ºC.

- Preparem un motlle petit (18x18) amb paper de fornejar.

-Desfem la mantega, la margarina, la xocolata fondant i la xocolata amb llet en el microones. Treiem del foc abans que estigui tota la xocolata desfeta i seguim remenant fins que l'hagim acabat de desfer tota. Reservem i deixem temperar.

- En un bol, batem els ous lleugerament. Afegim el sucre, el sucre avainillat, el pessic de sal i el cacau en pols. Barregem.

- Quan la xocolata ja està temperada, l'afegim al bol i remenem bé.

- Incorporem la farina i barregem només fins que tinguem una massa homogènia, no cal remenar gaire.

-Afegim les anous.

- Aboquem la massa en el motlle i fiquem al forn uns 40 minuts.

- Deixem refredar en el mateix motlle. Quan estigui totalment fred, tallem a quadradets.