dissabte, 23 d’octubre de 2010

Dits de bruixa

INGREDIENTS:
100 g de mantega (no margarina)
100 g de sucre
2 ous
1 culleradeta d'extracte de vainilla (opcional)
270 g de farina de pastisseria
50 g d'ametlles crues senceres (per a les ungles)
melmelada de maduixa

COM ES FA?
- En un bol, barregem la mantega, el sucre, els ous, l'extracte de vainilla i la farina.

- Amassem bé fins a obtenir una massa homogènia.

- Fem una bola i deixem a la nevera un mínim de mitja hora perquè es refredi la massa.

- Escalfem el forn a 180ºC.

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar i anem separant petits trossets de massa que treballarem fins a donar-els-hi forma de dits. No els hem de fer gaire gruixuts perquè després dins del forn s'engreixen una mica.

- Quan ja hem fet tots els dits, col·loquem una ametlla en l'extrem de cada dit, simulant una ungla, i pressionem fort.

- Amb un ganivet, marquem tres línies en la meitat dels dits i dues més a l'extrem on no hem posat l'ametlla per simular els "nusets" dels dits.

- Fiquem al forn durant 20 minuts (només a baix, al final una mica el ventilador) o fins que es dorin.

- Treiem del forn i, anant amb compte de nocremar-nos, aixequem l'ametlla, embadurnem amb melmelada de maduixa, com si fos sang, i tornem a posar l'ametlla. Quan la melmelada s'asseca, l'ungla queda enganxada a la galeta.

- Deixem refredar del tot i mengem.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Que macos han quedat (i bons segur)
Fa pena menjar-los, no?

kalidoscopi ha dit...

No, que va. Són tan fàcils de fer que no fa mandra tornar-los a fer.