dijous, 30 d’octubre de 2008

Galetes bretones de llimona

INGREDIENTS:
125 g mantega salada o mantega afegint una culleradeta de sal
193 g farina rebosteria
95 g sucre glas
6 g de llevat Royal
2 rovells d'ou
5 g sucre avainillat
ratlladura (molt fina) d'una llimona

COM ES FAN?
- Tamissa la farina junt amb el llevat i la sal.

- En un bol apart, barreja amb els dits el sucre amb la ratlladura de llimona, fins que el sucre quedi ben impregnat.

- En un altre bol, bat la mantega fins que estigui cremosa, afegeix el sucre i el sucre avainillat i torna a batre per integrar.

- Afegeix els ous i barreja amb ganes.

- Ara afegeix la farina a poc a poc i ves remenant.

- Embolica la massa en plàstic de cuina donant-li forma de salsitxó, i posa'l a la nevera un parell d'hores (o tota la nit) perquè s'endureixi.

- Quan ja està fred, talla'l a rodanxes, i posa la massa en una safata de forn preparada amb paper de fornejar.

- Per sobre he espolvorejat una mica de sucre, tot i que la recepta original no ho deia.

-Posa-ho al forn, prèviament escalfat a 170ºC durant 15-20 minuts (segons com de primes siguin les galetes, de totes maneres ves controlant la cocció). Deixa-les refredar sobre la mateixa safata.

- Quan estiguin totalment fredes, guarda-les en una caixa de llauna perquè es conservin millor.

COMENTARIS: la recepta està extreta d'i-Recetas.