dissabte, 24 de febrer de 2007

Pa de pessic humit de prèssec


INGREDIENTS:
3 ous
200 g farina
200 g sucre moreno
100 g margarina
1 sobre llevat
1 pot grant de prèssec en almívar

COM ES FA?
- Separem les clares dels rovells, i les muntem a punt de neu fort.

- Batem els rovells amb el sucre fins que quedi una barreja esponjosa i de color clar.

- Afegim la margarina, que ha d'estar a temperatura ambient, i barregem fins a obtenir una barreja cremosa.

- Afegim 5 ó 6 cullerades soperes de l'almívar del pot i barregem.

- Incorporem, passant pel tamís, la farina amb el llevat. Remenem bé fins a tenir una massa homogènia.

- Tallem el prèssec en almívar en trossos petits i l'afegim a la massa. Remenem.

- Incorporem les clares i les barregem manualment, anant en compte que no es baixin.

- Preparem un motlle amb paper de forn o embadurnat amb mantega i farina, i hi aboquem la massa.

- Al forn, a 170ºC, durant uns 55 minuts, però a partir del minut 45 anem controlant.

- Desmotllem en fred.

OBSERVACIONS: Durant la cooció, tot el prèssec queda al fons, formant dues capes ben diferenciades, i quedant un pa de pessic humit. És molt bo.