diumenge, 26 d’octubre de 2008

Melmelada de castanyes

INGREDIENTS:
1 kg. castanyes
1 kg g. sucre
250 ml. aigua
1 culleradeta sucre avainillat
una mica de sal

COM ES FA?
- Fes un tall a la castanya sense pelar.

- Posa a bullir un pot amb aigua i una mica de sal. Quan comenci a bullir, afegir les castanyes. Quan l'aigua torni a bullir, deixar-les 5 minuts més.

- Passat aquest temps, treu el pot del foc però deixa les castanyes a dins de l'aigua.

- Ves treient les castanyes una a una, i pela-les (l'esclofolla i la pell fina de dintre). S'han de treure d'una en una perquè si es refreda la castanya, la pell de dintre consta molt de treure.

- Pesar les castanyes pelades. Aquest pes serà el que determinarà la proporció dels altres ingredients. Es calcula el mateix pes de sucre que de castanyes, i 1/4 de litre d'aigua per quilo de castanyes.

- Posa les castanyes en un pot de fons gruixut. Cobreix-les amb aigua calenta i les cous a foc suau durant 20 minuts a partir del moment que comença a bullir.

- Escórre les castanyes i passa-les pel minipimer.

- En un pot fas un almíbar amb el sucre, l'aigua i el sucre avainillat.

- Quan l'almíbar estigui fet, no gaire espès, afegeix el puré de castanyes i remena bé fins que quedi tot homogeni (pots tornar-ho a passar pel minipimer).

- Posa-ho al foc, no gaire alt, i deixar coure 15 minuts més des de l'ebullició.

- Immediatament de treure-la del foc, emplena els pots i tanca'ls. Posa'ls al revés durant 24 hores per tal que es faci el buit.