divendres, 17 d’octubre de 2008

Melmelada de cireres d'arboç

INGREDIENTS:
900 g cireres d'arboç
350 g sucre
300 ml aigua
1/2 llimona (suc)
1/2 poma (espessant)

COM ES FA?
- Tritura amb el minipimer les cireres amb l'aigua i 100 g. de sucre. Quan estigui tot ben triturat, passa-ho pel colador xinès de forats petits per obtenir la pulpa més fina.

- Posa-ho a escalfar en un pot de fons gruixut, afegeix el suc de llimona, la resta del sucre i la mitja poma tallada a trossos grans.

- Quan comenci a bullir, deixa-ho a foc mig durant 40 minuts. Remena de tant en tant amb una cullera de fusta. Com més baix posis el foc, més espessa quedarà la melmelada.

- Abans de treure-ho del foc, comprova la consistència. Treu la poma de la melmelada (si veus que durant la cocció espesseix massa, treu la poma abans d'acabar els 40 minuts).

- Posa-ho en els pots immediatament, tanca'ls i posa'ls al revès durant 24 hores perquè es faci el buit.