dimecres, 5 de novembre de 2008

Pa de pessic amb crosta


INGREDIENTS:
350 g farina
350 g sucre
3 ous
1 sobre llevat en pols
1 brick nata líquida (200 ml)
125 g margarina o mantega a temperatura ambient
un rajolí generós d'anís

Per la crosta:
sucre blanc, sucre moreno, coco ratllat (optatiu)


COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC.

- Batem les clares a punt de neu molt fort i reservem.

- Batem els rovells junt amb una part del sucre fins a doblar el seu volum.

- Afegim la nata líquida i seguim batent fins a muntar tot el conjunt. Afegim la resta del sucre i seguim batent.

- Incorporem la mantega o margarina que ha d'estar a temperatura ambient, i tornem a batre durant molta estona. Afegim un rajolí generós d'anís (optatitu) i seguim batent.

- A poc a poc, anem afegint la farina tamissada junt amb el llevat, i batem fins que quedi ben homogeni.

- Barregem les clares amb una espàtula anant en compte que no baixi la massa.

- Preparem un motlle (rodó gran desmontable) amb paper de fornejar.

- Aboquem la massa i sacsegem el motlle per nivellar la superfície, o bé ens ajudem d'una espàtula. Per sobre, escampem genrosament sucre blanc, sucre moreno i coco ratllat.

- Ho posem a coure al forn (amb escalfor només a baix) a 170ºC durant uns 40-50 minuts, abans de treure'l hem de fer la prova de l'agulla.


COMENTARIS: el motlle ha de ser força alt perquè queda un pa de pessic molt responjós i si no podria sortir-se del motlle mentre s'està fent.

Aquí es pot veure bé la crosta del pa de pessic