diumenge, 2 de novembre de 2008

Panets de llet

INGREDIENTS:
250 g llet
50 g mantega o margarina
50 g sucre
30 g llevat premsat o un sobre de llevat de forner
450 - 500 g farina
1 culleradeta de sal

COM ES FA?
- Barreja bé la llet amb la margarina i el sucre.

- Afegeix el llevat i torna a barrejar.

- Incorpora la meitat de la farina. Barreja.

- Barreja l'altra meitat de la farina amb el llevat i incorpora-ho a la barreja anterior.

- Amassa bé fins a aconseguir que la massa no s'enganxi als dits. Al final amassar sobre el marbre donant cops forts per eliminar les bombolles d'aire.

- Deixar una forma més o menys arrodonida.

- Si hem utilitzat llevat sec, hem de deixar llevar la massa durant 1 hora, fins que dobli el seu volum. Si el llevat és fresc, no cal però pot fer-se perquè quedi més esponjós.

- Fer petites boletes amb la massa per fer els panets, i posar-les a la safata del forn prèviament preparada amb paper de forn.

- Posar la safata en el forn fred, i coure a 200 ºC, amb escalfor a dalt i a baix, en posició del mig, uns 20 minuts (des que encenem el forn) fins que es vegi daurat. Si en lloc de panets volem fer un pa gran, el temps serà de 40 minuts.