dijous, 6 de novembre de 2008

Torta de plata


INGREDIENTS:
250 g farina
220 g sucre
125 g mantega
4 clares d'ou
1 sobre llevat
1/2 tassa de llet
1 xorret de conyac, patxaran, etc.

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC.

- Montem les clares a punt de neu fort. Reservem.

- Batem la mantega amb el sucre fins que quedi pomada.

- Tamissem la farina i el llevat, i ho afegim a la massa anterior. Baemt bé fins que estigui homogènia tota la barreja. Si veiem que la massa es torna molt espessa, afegim la llet i seguim batent.

- Afegim les clares i ho barregem tot, el conyac i la llet (si no l'hem afegit encara). Tornem a batre.

- Aboquem sobre un motlle folrat amb paper de fornejar o embadurnat amb mantega i farina.

- Ho posem a coure al forn a 180ºC durant 40 minuts.

- Deixem refredar sobre una reixeta.