dimarts, 23 de desembre de 2008

Flam de pebrots al microones



INGREDIENTS:
1 pot pebrots piquillo
150 m. nata líquida o crema llet
1 ceba gran
3 cullerades oli

Per a la salsa:
6 cullerades (uns 70 g) nata líquida
50 g parmesà
sal, pebre, fulles alfàbrega

COM ES FA?
- Pica la ceba i posa-la en un recipient tapat amb oli. Posa-ho al microones durant 3 minuts. Remena-ho i torna-ho a posar 3 minuts més al microones.

- Tritura els pebrots amb la ceba. Barreja els ous batuts.

- Monta una mica la nata i incorpora-la a la barreja anterior.Salpimentar.

-Posa la barreja en flameres individuals (o en un motllo gran), prèviament embadurnades amb mantega i espolvorejades amb pa ratllat. Tingues en compte que les flameres puguin anar al microones.

- Tapa els motlles amb plàstic de cuina i forada'l.

- Posa les flameres al microones en cercle, a màxima potència durant 8 minuts. Si ho fas en un sol motlle gran, deixa'l 10 minuts.

- Comprova el punt, treu-les del microones i desmotlles els flamets sobre els plats.

- Espolvoreja-ho amb parmesà ratllat o rega'l amb la salsa.

Per fer la salsa:
- En un bol poses 6 cullerades de nata líquida amb l'alfàbrega triturada i el parmesà. Ho poses al microones durant 3 minuts.

- Rega els flamets amb una mica de salsa.