divendres, 12 de desembre de 2008

Galetes de formatge

(VERSIÓ 1) (surten unes 25 galetes)
INGREDIENTS:
125 g de farina
85 g margarina
125 g formatge ratllat (parmesà, emental, etc.)
1 ou (L)
Orenga, etc.
sal i pebre

COM ES FA?
- Escalfa el forn a 180ºC.

- Barreja bé tots els ingredients amb l'amassadora o amb els dits.

- Salpimentar al gust.

- Fes la forma de les galetes.

- Espolvoreja-les amb orenga, etc.

- Col·loca-les sobre la safata del forn, prèviament folrada amb paper de fornejar.

- Posa-les al forn, a la part alta i només encés per la part inferior, fins que estiguin daurades (uns 20 minuts, però millor anar comprovant).


COMENTARIS: La versió 1 és una recepta extreta de Carlosvalencia, amb modificacions meves. Es pot preparar la massa el dia abans i fer les galetes al dia següent. Guardar-les preservant-les bé del fred, millor menjar-les el mateix dia.



(VERSIÓ 2)(surten unes 30 galetes)
INGREDIENTS:
150 g de farina
150 g mantega
150 g formatge ratllat (parmesà, emental, etc.)
1 rovell d'ou
Orenga, etc.
sal

COM ES FA?
- Barreja bé la farina amb el formatge ratllat i l'orenga, amb l'amassadora o amb els dits, fins a tenir una massa homogènia.

- Afegeix el rovell de l'ou i barreja bé fins a incorporar-lo perfectament.

- Sala al gust.

- Posa la massa a la nevera durant mitja hora.

- Escalfa el forn a 180ºC.

- Fes la forma de les galetes.

- Espolvoreja-les amb orenga, etc.

- Col·loca-les sobre la safata del forn, prèviament folrada amb paper de fornejar.

- Posa-les al forn, a la part alta i només encés per la part inferior, fins que estiguin daurades (uns 20 minuts, però millor anar comprovant).