diumenge, 4 de gener de 2009

Anna's cake

El forn està encès, aviat la cuina de la tieta Mildred s’omplirà de les aromes de sempre. Olors d’infantesa, aromes entranyables.
Avui la tieta no està sola, l’Anna l’acompanya i juntes perfumaran la cuina
amb aires de tendresa.

Pesen els ingredients, munten les clares,
s'arrebossen de farina ... i riuen,
baten els ous escampant el sucre per tota la cuina ... i riuen.
.... i riuen.

Improvitzen, inventen i acaben creant una obra d’art.
“Anna’s cake” l’anomenen.
“Anna’s cake” amb guindes.
Farina, sucre, ous, mantega...,
ingredients de sempre combinats amorosament.

El posen al forn i, mentre es cou, preparen unes galetes.
Espirals en blanc i negre, ... i riuen.

La cuina de la tieta Mildred és plena d'olors i de riures
mentre la tieta i l'Anna es miren i somriuen.


INGREDIENTS:
300 g farina
300 g sucre
100 g mantega o margarina
3 ous grans ó 4 de mitjans
1 iogurt
1 sobre i mig de llevat
Un rajolí d’anís dolç
Cireres confitades (guindes) vermelles i verdes

COM ES FA?
- Separa les clares dels rovells i ba les clares a punt de neu. Reserva.

- En un bol barreja els rovells, amb la mantega, el sucre, el iogurt, i l’anís. Remena fins que tot ha estat ben barrejat.

- Ajunta la farina amb el llevat i incorpora'l a la barreja anterior, tamissant-lo.

- Al final afeix les clares d’ou i barreja manualment anant en compte.

- Talla les guindes en trossets petits.

- Prepara un motlle amb paper de cuinar, pinta la base del paper amb margarina i aboca la massa dins del motlle.

- Per sobre afegeix els trossets de cireres. (Els trossets aniran baixant al centre i fons del pastís a mesura que es vagi fent).

- Posa el pa de pessic al forn a 170-180ºC durant 50 minuts.

- Deixa'l refredar.