divendres, 16 de gener de 2009

Pa de pessic d'anous


INGREDIENTS:
250 g farina
200 g sucre blanc
50 g sucre moreno
3 ous
110 g oli girasol
150 g llet semidesnatada
1 sobre llevat
50 g anous pelades i tallades a trossets
30 g anous pelades per decorar
(motlle rectangular 18x30)

COM ES FA?
- Encen el forn a 170-180ºC.

- Separa les clares dels rovells dels ous i bat-les a punt de neu fins que estiguin molt fortes. Reserva-les.

- En un altre bol, barreja els rovells amb els dos tipus de sucre. Afegeix la llet i l'oli i remena fins que quedi homogeni.

- Barreja la farina amb el llevat i tamissa'l. Ves barrejant perquè quedi tot ben incorporat.

- A la massa li afegeixes els trossets d'anou i remenes amb l'espàtula de plàstic.

- A continuació incorpores les clares muntades i segueixes remenant a mà, amb moviments suaus.

- Prepares un motlle amb paper de fornejar. La base del paper la pintes amb margarina i aboques la massa. Per sobre poses les anous pelades que has reservat per decorar, i una fina capa de sucre blanc.

- Al forn (encés només per baix però col·locat a mitja-alta alçada) durant 45-50 minuts (jo he deixat 50 però s'ha de vigilar que no es cremi). Punxar per comprovar el punt de cocció.