dissabte, 10 de gener de 2009

Sobada de llet i nata


INGREDIENTS:
450 g farina
225 g sucre
200 g oli girasol
200 g llet sencera
100 g nata líquida
4 ous
4 sobres dobes de gasosa
ratlladura de llimona
canyella en pols
un pessic de sal

COM ES FA?
- Bat els ous amb la batedora elèctrica. Quan estiguin gairebé muntats, afegeix el sucre i segueix batent fins que estiguin totalment muntats. Haurà d'augmentar el seu volum al doble i posar-se de color blanquinós. Això portarà uns 5-10 minuts.

- Afegeix la ratlladura de llimona i la canyela. Torna a batre.

- Ves incorporant l'oli a poc a poc (en rajolins de fil) sense deixar de batre.

- Quan estigui perfectament integrat, afegeix la llet i la nata que prèviament hauràs barrejat, també a poc a poc, sense deixar de batre.

- Tamisa la farina junt amb la gasosa i el pessic de sal. Ara incorpora la farina a la barreja anterior i vés barrejant amb una varilla manualment fins que estigui perfectament incorporada.

- Prepara un motlle gran folrat amb paper de fornejar i la base embadurnada amb margarina o oli.

- Aboca la massa i pot decorar-la per sobre amb sucre, o crocanti, o com vulguis.

- Forn prèviament escalfat a 200 ºC. Quan es posa el pa de pessic al forn, la temperatura es baixa a 180ºC i es posa amb esclafor a dalt i a baix i turbo, durant 15 minuts. Passat aquest temps es posa uns altres 10 minuts només amb forn a baix i turbo (jo no he posat turbo) i es baixa a 170ºC.

- Passat aquest temps es comprova si està fet punxant al centre i es treu.


COMENTARIS: la receta és de Magia en mi cocina