diumenge, 17 de gener de 2010

Pastís de pernil i bacon


INGREDIENTS:
pasta de full o pasta brisa
130 g de pernil serrà
120 g de bacon
200 g de formatge fresc (de burgos) en quadradets
150 g de formatge emmental ratllat (jo he posat una barreja de 4 formatges)
125 g de xampinyons filetejats de llauna
30 g de tàpares (opcional)
3 ous (M)
200 ml de nata de cuinar
1 culleradeta d'orenga
sal i pebre
Per a la beixamel:
25 g de margarina
25 g de farina
190 ml de llet tèbia
sal, nou moscada

COM ES FA?
- Folrem un motlle amb la pasta brisa, la punxem amb una forquilla, i la fiquem al forn a 180ºC durant uns 12 minuts. A continuació, treiem del forn i reservem.

- Tallem a trossets el pernil i el bacon. Reservem.

- En un bol batem els ous amb un pessic de sal i pebre.

- Afegim els trossets de pernil, de bacon, els xampinyons filetejats, el formatge ratllat i les tàpares. Barregem bé tots els ingredients.

- Preparem la beixamel. Deixem refredar una mica.

- En un bol gran batem una mica la nata i afegim la beixamel tèbia. Afegim una culleradeta d'orenga i a continuació ho aboquem en el bol que té el farcit.

- Barregem bé i aboquem tota la barreja en el motlle amb la pasta brisa. Repartim bé i a sobre posem uns trossets de formatge fresc.

- Posem al forn a 170-180ºC durant 25-30 minuts, el treurem quan estigui quallat.

COMENTARIS: la recepta és de La cocina de Irene . Queda una quiche molt forta, millor fer-la amb la meitat dels ingredients.