dimecres, 4 de febrer de 2009

Plumb-cake de Nadal


INGREDIENTS:
300 g farina
120 g margarina
225 g sucre
3 ous
1 culleradeta essència de vainilla
1 sobre llevat
160 ml. llet
fruites escarxades, nous, panses, etc.

COM ES FA?
- Encenem el forn a 175ºC.

- Batem la margarina a punt de pomada, afegim el sucre i l'essència de vainilla i seguim batent força estona fins que la barreja quedi lleugera i esponjosa.

- Afegim els ous un a un, batent molt després de cada ou, no afegirem el següent fins que no estigui ben incorporat l'anterior.

- Ajudant-nos d'una espàtula incorporem remenant suaument la farina barrejada amb el llevat i tamisada, i la llet. Anem intercalant farina i llet, fent-t'ho en diverses tongades. Remenem fins que estigui tot ben incorporat.

- Preparem un motlle de cake (mida gran) amb paper de fornejar i hi aboquem la massa.

- Posem a escalfar uns segons al microones la fruita escarxada i els fruits secs. Els afegim al plumb-cake.

- Fiquem al forn durant uns 45 minuts, fent la prova de l'agulla abans de treure'l.

- Abans de desmotllar, el deixem reposar dins del motlle i fora del forn uns 10 minuts. Deixem refredar sobre la reixeta.

COMENTARIS: recepta de Magia en mi cocina . És molt bo, el toc de vainilla li dóna un gust molt nadalenc i molt diferent dels altres pa de pessics. Queda un plumb-cake molt flonjo, gens pesat.