diumenge, 15 d’agost de 2010

Flam de poma


És un flam molt bo que té molt gust a poma.

INGREDIENTS:
1/2 l de llet
5 ous
1/2 copa de conyac
160 g sucre
5 pomes mitjanes
Caramel líquid

COM ES FA?
- Pelem les pomes i les tallem a trossos petits. Les posem en un pot, junt amb el sucre i el conyac, i ho posem al foc a bullir fins que estiguin cuites.

- Pasem pel minipimer i reservem. Deixem refredar una mica.

- En un bol, barregem els ous amb la llet, aboquem la poma i barregem bé.

- Caramelitzem un motlle de corona (apte per al microones, si decidim fer el flam al microones), o bé motlles individuals, i aboquem el flam.

- Per al microones: 5 minuts a màxima potència i 15 minuts a mitja potència. Comprovem que estigui quallat.

- Per al bany maria: Ho posem al forn o al foc al bany maria fins que estigui quallat. Jo l'he fet al forn (1:15 hores aproximadament amb motlle gran).

- Quan s'hagi refredat, ho fiquem a la nevera fins al moment de servir. Desmotllem just abans de servir.

COMENTARIS: Millor fer-lo en motlles individuals perquè no es trenqui al servir.