divendres, 24 de desembre de 2010

Lemon bars


INGREDIENTS:
Per a la base:
170 g de mantega
200 g de farina
50 g de sucre glass
un pessic de sal

Per a la capa cremosa de llimona
200 g de sucre
43 g de farina
4 ous
150 g de suc de llimona
raspadura d'una llimona

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 170ºC.

- Folrem un motlle quadrat de 20x20 amb paper de fornejar i l'embadurnem amb mantega.

* Per fer la base:
- En un bol baregem la farina, el sucre i la sal.

- Afegim la mantega tallada a daus i, ajundant-nos dels dits, barregem bé fins que ens quedi una massa amb textura de migues.

- Repartir homogèniament la massa en el motlle i fiquem al forn, a mitja alçada, durant 25-30 minuts.

- Treiem del forn i deixem reposar mentre preparem la crema.

- Abaixem la temperatura del forn a 160ºC.

* Per fer la capa cremosa de llimona:
- En un bol, barregem els ous amb el sucre però sense que la barreja agafi aire.

- Aboquem el suc de llimona i la raspadura i remenem.

- Incorporem la farina, a poc a poc, i barregem fins a obtenir una crema fina.

- Aboquem aquesta barreja sobre la base ja fornejada i el tornem a ficar al forn a 175ºC entre 20 i 25 minuts o quan la crema ja estigui quallada.

- Apaguem el forn però deixem el motlle dintre del forn amb la porta oberta fins que estigui a temperatura ambient.

- Fiquem a la nevera al menys durant 1 hora.

- Quan estigui fred, desmotllem i espolvoregem amb sucre glass. Tallem a quadradets (o no).