diumenge, 5 de setembre de 2010

Melindros (Soletilla)

Aquesta recepta l'he trobat a Webos fritos.

INGREDIENTS:
3 ous a temperatura ambient
75 g sucre
90g farina
pessic de sal
sucre glas

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170-180 ºC, per dalt i per baix.

- Separem les clares dels rovells, i les batem a punt de neu molt fort. A mig batre, anem incorporant el sucre a poc a poc. Per comprovar que estan ben batudes, hem de tombar el bol i veure que no cauen.

- En un altre recipient, batem els rovells fins que estiguin una mica blanquinosos.

- Incorporem els rovells en el bol de les clares i els integrem manualment amb una espàtula.

- Afegim la farina en 2 ó 3 vegades, tamissant-la abans. Barregem amb l'espàtula.

- Preparem la safata del forn amb paper de fornejar (per aquestes quantitats surten 2 safates de forn, així que si en tenim dues, millor preparar les dues).

- Posem la barreja en una màniga de cuina sense boquilla o, si no en tenim, en una bossa de plàstic apta per a aliments a la que li tallarem la punta.

- Posem la massa sobre la safata en forma de bastonets (8 cm.). Els posarem una mica separats perquè en el forn s'inflen una mica. Espolvoregem sucre glas per sobre.

- Fornegem, a dalt i a baix, durant 12 minuts.

- Treiem del forn i posem, de seguida, a refredar sobre una reixeta.

- Per guardar-los, posem paper de fornejar entre cada capa de melindros perquè no s'enganxin.


2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

oh, m'encanten. Seria capaç de menjar-ne 3 dotzenes sense parar.
Però ara no puc, bua!!!!!!!!!!!!!!!

kalidoscopi ha dit...

Amb aquesta recepta que vaig trobar, tenen el mateix gust que els que menjàvem de petites. La forma no m'ha quedat igual, però el gust si.