dimarts, 19 de gener de 2010

Cake Jack Robinson


INGREDIENTS:
200 g farina
50 g mantega o margarina
150 g sucre blanc
2 ous
1 sobre llevat
1 pessic sal
7-10 g sucre avainillat
100 g sucre moreno
100 g pacanes (50 g anous)

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 170ºC.

- Tamissem la farina i la reservem.

- Estovem la margarina i la barregem amb el sucre blanc. Batem fins que la barreja blanquegi.

- Separem les clares dels rovells. Reservem les clares. Batem els rovells i els afegim a la barreja de margarina i sucre. Remenem bé.

- A poc a poc, anem espolvorejant la farina, després el llevat, la sal, el sucre avainillat i la llet. Remenem tota l'estona fins que obtinguem una crema homogènia.

- Preparem un motlle de 20 cm. de diàmetre amb paper de fornejar o embadurnat amb mantega i farina i hi aboquem la crema.

- Encenem el forn a 200 ºC. (Jo l'he engegat al principi de tot, i l'he posat a 170ºC)

- Trocegem les pacanes (anous en el meu cas) amb un ganivet.

- Muntem les clares a punt de neu i anem afegint, a poc a poc, el sucre moreno sense deixar de batre.

- Repartim les clares sobre la crema, allisant la superfície amb una espàtula. Espolvoregem amb les pacanes picades.

- Posem al forn durant 35 minuts (jo l'he hagut de posar 65 minuts).

- Desmotllar quan ja estigui fred.


COMENTARIS: La propera vegada el faré en un motlle més gran per veure si redueixo el temps de cocció i perquè puja molt i està a punt de sortir del motlle petit. És boníssim, té un gust totalment diferent al d'altres pa de pessics.