divendres, 18 de maig de 2007

Crema pastissera


INGREDIENTS:
1/2 l de llet (millor si és sencera)
125 g sucre
3 rovells d'ou
40 g maicena (o farina)
vaina vainilla o pell mitja llimona o branca de canyella.

COM ES FA?
- Posem a escalfar la llet amb la pell de llimona, la vainilla o la canyella segons preferim.

- En un pot que no sigui metàl·lic, barregem amb les varilles els rovells d'ou amb el sucre, i remenem bé fins a obtenir una mescla fina, una mica espessa.

- Afegim la maicena i seguim remenant bé fins que estigui tot ben unit.

- Incorporem la llet bullent (la fem passar per un colador per treure la nata i la pell de llimona (canyella o vainilla). Remenem amb les varilles i la posem a foc mig baix.

- Anem remenant contínuament fins que estigui prou espessa. La treiem del foc i seguim remenant enèrgicament uns segons.

- Deixem refredar la crema i anem remenant de tant en tant.

- Si s'han fet grumolls, podem passar pel colador xinés.

COMENTARIS: recepta de Montserrat Seguí. La recepta es pot fer amb farina, la diferència és que quan la fem amb maicena, si ens queden grumolls i la volem passar pel minipimer, ens quedarà molt líquida.