dissabte, 12 de març de 2011

Bunyols (no de vent)

INGREDIENTS:
200 ml. llet
1 ou
2 cullerades soperes d'aigua
1/2 culleradeta de sal
40 g margarina
70 g sucre
375 g farina de força
1 sobre llevat sec
oli de girasol, sucre per arrebossar


COM ES FAN?
- Posem a la panificadora els ingredients en l'ordre indicat. Posem el programa d'amassat i llevat (núm. 13, 1 hora i 25 minuts).

- Passat aquest temps, treiem la massa de la panificadora (queda molt enganxosa) i la passem a un bol on la tapem amb un film de cuina i un drap, i deixem que torni a llevar fins que dobli el seu volum.

- Posem força oli de girasol a escalfar i, quan estigui calent, abaixem el foc fins a mitja temperatura. Ajudant-nos d'una cullereta, agafem petites porcions de massa, les aboquem a la paella calenta i les fregim fins que estiguin daurades. Hem de vigilar perquè es fan de seguida.

- Un cop fregides, els posem sobre paper de cuina perquè s'absorbeixi tot l'excés d'oli, i els arrebossem en sucre. Deixem refredar totalment abans de menjar.

COMENTARIS: no són bunyols de vent, i per tant són més contundents. Són boníssims, a casa ens han agradat molt.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Mai he tingut massa clar quins son d vent o d quaresma. Només se q m,agraden tots els tipus i aquests es veuen boníssims.