dilluns, 8 de novembre de 2010

Galette fina de plàtan caramelitzat

INGREDIENTS:
3-4 plàtans madurs tallats en rodanxes fines
1 planxa de pasta de full
20 g mantega desfeta
4 ó 5 cullerades (aprox.) de sucre
un rajolí de conyac


COM ES FA?
- Escalfem el forn a 180ºC.

- Posem la planxa de pasta de full sobre la safata del forn folrada amb paper de fornejar. Punxem tota la superfície amb una forquilla.

- Posem les rodanxes de plàtan una a sobre de l'altra fins a cobrir tota la superfície de la pasta de ful.

- Escampem sucre per tota la superfície i, amb un pinzell banyem la superfície amb la mantega desfeta, tornem a cobrir amb més sucre.

- Fornegem durant 15 - 20 minuts o fins que la superfície estigui daurada.

- Treiem del forn i roxem tota la tarta amb el conyac.

- Tornem a fornejar, aquesta vegada només 5 minuts.

COMENTARIS: Es pot fer de qualsevol altra fruita. La recepta l'he trobat a Pity en la cocina.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

**** (aquí va un taco dels grossos)
quina pinta que té això.
Em sembla que seria capaç de menjar-ne un tros encara que després tingués 3 dies de cagarrines.
Em sembla una passada.
M'encanta el plàtan.