diumenge, 10 de gener de 2010

Leche frita



INGREDIENTS:
1/2 litre llet
100 g sucre
40 g maicena
1/2 pell llimona
1 branca canyella

Per fregir:
farina
1 ou (jo n'he utilitzat 3)
sucre
canyella en pols

COM ES FA?
- Reservem un got de llet. Barregem aquesta llet amb la maicena, i remenem amb les varilles (jo ho he fet manualment) fins que estigui ben disolta. Reservem.

- Escalfem la resta de la llet al foc, junt amb la branca de canyella i la pell de llimona, sense que arribi a bullir. Quan estigui ben calenta, la treiem del foc, la tapem i la deixem reposar uns 20 minuts.

- Passats els 20 minuts, colem la llet calenta per treure la pell de llimona, la canyella i la possible nata que s'hagi pogut formar.

- Tornem a posar la llet al foc a foc mig-baix, afegim el sucre, remenem per disoldre i, un cop estigui calent, afegim la llet amb maicena que teníem reservada, a poc a poc i sense deixar de remenar amb les varilles (trigarem entre 20 i 40 minuts). La llet s'anirà espessint, com si fos una beixamel, i quan veiem que ha arribat al punt d'ebullició, treiem del foc i remenem enèrgicament durant uns minuts per evitar que es formin grumolls. El foc ha d'estar mig-baix perquè així la barreja se'ns enganxarà menys, i la maicena s'anirà fent a poc a poc i perdrà el gust a farina.

- Aboquem la crema en un motlle o safata quadrats (jo he utilitzat la safata metàl·lica quadrada del forn) que prèviament hem embadurnat d'oli. Movem el motlle lateralment perquè la crema es reparteixi homogèniament per tot el motlle i deixem refredar a la nevera entre 2 i 4 hores. Procurem que la crema ni tingui gaire alçada, com a màxim 1 cm perquè si no quedarà massa sosso.

- Tallem en quadrats de 2 centìmetres.

- Arrebossem primer en farina, després en ou i fregim en abundant oli calent.

- Els treiem del foc i els posem en paper absorbent de cuina. Els arrebossem en una barreja de sucre (glass) amb canyella en pols.

COMENTARIS: La recepta és de Javi Recetas.