dimarts, 12 de gener de 2010

Pa de pessic humit de llimona




INGREDIENTS: (he pres com a mesura el recipient del iogurt, són molt semblants a les del pa de pessic de iogurt però adaptades)
3 ous
1 iogurt natural
suc de 3 llimones
1/2 mesura d'oli girasol
3 mesures sucre
2 1/2 mesura farina
1 sobre llevat

Per l'almívar: suc d'una llimona i sucre glass.

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC.

- Separem les clares dels rovells i muntem aquestes a punt de neu fort. Reservem

- En un altre bol batem els rovells una mica. Afegim el sucre, el iogurt, l'oli, suc de les llimones i barregem força estona.

- Afegim la farina, ja barrejada amb el llevat i tornem a remenar fins que estigui tot perfectament integrat.

- Incorporem les clares muntades a punt de neu amb compte perquè no es baixin.

- Preparem un motlle amb paper de forn i hi aboquem la massa.

- Posem en el forn durant uns 60 minuts. Com que és una massa molt líquida, jo l'he anat vigilant des dels 40 minuts perquè no se'm fes massa.

-Preparem l'almívar: Posem a escalfar el suc d'una llimona amb sucre glass (no he mesurat la quantitat però li he posar força perquè no quedés gaire àcid). Quan el sucre s'hagi disolt, deixem que bulli una estona llarga al foc, remenant perquè no s'enganxi. Quan ja ha espessit una mica, el treiem del foc. Hem de tenir en compte que al refredar es fa més espès.

- Quan treiem el pa de pessic del forn, aboquem l'almívar per sobre i repartim amb un pinzell de cuina.

- Abans de desmotllar-lo hem de deixar-lo refredar. Com que és un pastís humit, s'enganxa una mica al paper de forn.

COMENTARIS: Queda un pa de pessic boníssim, amb molt gust de llimona.