diumenge, 31 de gener de 2010

Pastís de poma i poma


INGREDIENTS:
Pasta brisa
7 pomes mitjanes
sucre glass
1/2 got de xerès dolç o qualsevol altre vi dolç
mantega

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 180ºC.

- Folrem un motlle (jo rodó de 25 cm de diàmetre i de base desmotllable) amb pasta brisa, el punxem al fons i el cobrim amb paper de fornejar, posem a sobre llegums secs. Fornegem a 180ºc durant 15 minuts.

- Mentretant, pelem i trossegem en trossos petits 5 pomes. Les posem, junt amb el vi dolç, en un recipient tapat al microones, a màxima potència durant uns 8 minuts o fins que la poma estigui tova. Triturem.

- Extenem la compota sobre la base fornejada i decorem per sobre amb les altres dues pomes tallades a grills finets.

- Pintem tota la superfície amb la mantega fosa i, a continuació, espolvoregem amb sucre glass.

- Posem el pastís al forn, a 180ºC, durant 20 minuts. Jo al final l'he posat una mica al grill perquè quedés torradet.

- Deixem refredar i desmotllem en fred.

COMENTARIS: la recepta és de Blog de cuina de la Dolorss. A casa ens ha agradat més l'altre pastís de poma. Aquest, com està fet amb compota, es desfà molt al servir, segurament quedaria millor amb tartaletes individuals.