dissabte, 6 de febrer de 2010

Rosquilles cordobeses



INGREDIENTS:
330 g de farina de rebosteria
1 ou (50 g)
120 g de sucre
55 g de suc de taronja
80 g d'oli d'oliva (0,4)
ratlladura d'1 llimona
10 g de llevat Royal
Les porcions de massa per a cada rosquilla han de pesar 30 g

Per a fregir i arrebossar:
oli de girasol, sucre i canyella en pol.

COM ES FA?
- Batem l'ou junt amb el sucre fins que quedi espumós, afegim el suc de taronja i la ratlladura de llimona.

-Tamissem la farina, junt amb el llevat, i l'anem incorporant a poc a poc mentre anem batent la massa.

- Li afegim l'oli i seguim amassant fins que estigui tot ben integrat, fins que la massa es desenganxa de les parets del bol on hem estat treballant. Si podem millor amassar amb màquina perquè la massa és molt enganxosa.

- Fem porcions de 30 g (aproximadament una culleradeta de cafè amb llet), fem una bola, l'aixafem i li fem un forat al mig amb el dit.

- Posem oli de girasol a escalfar per a fregir-les. Les treiem del foc i les posem sobre paper absorbent de cuina per a treure l'excès d'oli.

- Quan encara estan calentes, les arrebossem amb sucre barrejat amb canyella en pols.

COMENTARIS: la recepta és de La cocinika de Ana. Queden molt bones.