dilluns, 13 de juny de 2011

Tarta de crema de taronja

INGREDIENTS:
Base: una planxa de pasta brisa o bé fem una base de galetes (200 g galetes maria, 50 g margarina i una mica de llet: triturem les galetes i les barregem, amb les mans, amb la margarina i la llet fins a aconseguir una pasta homogènia).

Crema:
3 ous
150 g de sucre
suc i ratlladura de 2 taronges
75 g margarina o mantega a temperatura ambient
150 g nata líquida

Gelatina:
3 fulles de gelatina neutra
250 ml de suc de taronja

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180C. En el foc, posem a escalfar un recipient gran amb aigua (on hi càpiga el bol que utilitzem per treballar).

- Folrem un motlle per a tartes amb paper de fornejar o l'embadurnem amb mantega i farina. Estenem la pasta brisa o la pasta de galetes de manera que cobrim tant la base com els laterals del motlle. Si fem la base amb pasta brisa, cal que aquesta la posem primer al forn per coure.

- En un bol, batem els ous amb el sucre fins que estiguin esponjosos. Afegim la nata, el suc i la ratlladura de dues taronges, i la margarina tallada a trossets. Batem al bany maria fins que estiguin tots els ingredients ben integrats (quan la treiem del foc, no té textura cremosa sinó líquida).

- Posem la crema sobre la base de la tarta i fornegem a 180ºC uns 50 minuts o fins que el farcit solidifiqui (no s'ha de daurar, si cal, a mitja cocció, podem tapar-lo amb paper d'alumini).

- Treiem la tarta del forn i deixem refredar.

- Preparem la gelatina: posem les fulles de gelatina en aigua freda perquè s'estovin, escalfem el suc de taronja i, quan estigui ben calent sense que arribi a bullir, posem les fulles de gelatina escorregudes dintre, disolem bé remenant sense parar i procurant que no bulli, i posem la gelatina sobre la crema ja tèbia (per evitar que se'ns trenqui la capa de crema, deixem caure la gelatina sobre el dors d'una cullera perquè no caigui amb gaire força).

- Deixem refredar i desmotllem.

- Preparem la decoració: tallem una taronja amb pell a llesques fines, posem les llesques sobre paper de forn en la safata de forn, posem per sobre dues cullerades de sucre i fornegem fins que es tornin daurades. Quan estiguin fredes, les posem damunt la tarta. 

COMENTARIS: Aquesta recepta l'he trobat a Sabores de ayer y hoy. En el meu cas, com que no tenia pasta brisa, li he posat una base de galeta. Queda una tarta molt suau.