dissabte, 31 de juliol de 2010

Tarta Rias Baixas


INGREDIENTS:
una planxa de pasta de full
cabell d'àngel
250g ametlla crua molta (jo 200 perquè no en tenia més)
200g de sucre
3 ous
ratlladura de llimona
un rajolí de xerès (optatiu) (jo conyac, però molt poquet)
sucre glas (optatiu)

COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC.

- Folrem un motlle amb la pasta de full, la punxem una mica i la posem al forn durant uns 10 minuts. Su tenim molta pressa, aquest pas de coure primer la pasta de full ens el podem saltar.

- Posem per sobre de la pasta de full una capa de cabell d'àngel ben repartir.

- En un bol posem els ous, el sucre, l'ametlla molta, la pell de llimona i el xerès i batem bé.

- Aboquem aquesta barreja per sobre del cabell d'àngel.

- Ho fiquem al forn, a 180ºC fins que estigui daurada. Jo l'he tingut uns 20 minuts, al final l'he posat una mica la funció ventilador del forn.

- Espolvoregem amb sucre glas.

COMENTARIS: Recepta de Cocinando para Lola. Jo no l'he fet en un motlle, he estés la pasta de full sobre la safata del forn i he anat posant les capes al damunt. És boníssim, crec que amb 200 g d'ametlla ja n'hi ha prou. També es pot fer amb crema pastissera en lloc de cabell d'àngel.